12/6/12

OUR BIRTHDAY CAKE; PINK PEONY CHOCOLATE & STRAWBERRY


My dear lovely friend Ayse had sent me a beautiful Peony Cutter & Veiner set along together with her mom which has recently came from California. I was so excited to use it, so our birthday cake would be the perfectly place for it. Since many of my friends like chocolate cake; i used my instense brownie-like pan-di-spagna receipt in this cake. I covered the cake layers with chocolate ganache and put some fresh strawberries on top to balance the over sugary taste just a little bit.
Biricik dostum Ayse, bana California dan gelen annesiyle birlikte Peony çiçek kalıbı gönderdi. Kalıbı kullanmak icin zaten sabırsızlanıyordum ki; kendi doğumgünü pastamızdan daha uygun bir yer olamazdı herhalde. Genellikle dostlarım çikolatalı pasta sevdiği içini ben de brownie gibi yoğun çikolata tadına sahip pandispanya tarifimi kullandım. Kek katlarının arasını ve pastanın dışını çikolata ganaj ile kapladım ve aşırı şekeri bir nebze olsun dengelemek için de pasta içinde taze çilek kullandım.


 However i was more concentrated on the visual result of the cake than its taste. I was hopeful, but quite lack of the knowledge how to use these peony flower cutters. Even there was a demonstration manual inside the box, i was still missing the equipment and time to form a 3D flower. And the most important was the modelling gumpaste; i was out of it. So shaping the petals and try to give a form and combining the flowers on flower wires was completely impossible with regular sugarpaste. I had to use Tylose-C which turns a regular sugarpaste into gumpaste by stiffining. But still there were many technical knowledge missing; so decided to lay down the petals on the cake. I supported the petals with paper towels and prayed for them to get stiffed overnight. No need to say; i am a beginner. So i hoped the praying would help :)
Yine de pastanın tadından çok, dış görünüşüne odaklanmıştım. Umutluydum, ama yeterince bilgili değildim; bu çiçek kalıbını nasıl kullanacağımı araştırmamıştım. Kalıbın içinden uygulama klavuzu çıktıysa da; yine de 3 boyutlu çiçek yapabilmek için gerekli zaman ve ekipmanım yoktu. Hatta daha da önemlisi modelleme hamurum yoktu. Çiçeğin taç yapraklarını şekillendirmek, form vermek ve incecik teller üzerine yapıştırıp çiçeği biraraya getirmek pek tabi ki yumuşak şeker hamuruyla imkansızdı. Şeker hamurunu sertleştirmek için Tylose-C kullanmam gerektigini biliyordum ama akıl edip önceden alamamıştım. Ama bu da yetmezdi, bu tarz büyük 3 boyutlu çiçek yapabilmek bambaşka teknik ve yetenek gerektiriyor. Ben de taç yaprakları yatay olarak pastanın üzerine aranje etmeye karar verdim. Minimal bir 3 boyut efekti için de taç yaprakların altında kağıt peçete ile koyup havalandırdım. Vee sabaha kurumuş olmasını umarak gece dua ettim. Daha yolun çok başında olduğumu söylememe gerek yok; o yüzden dua işe yarayabilir belki; acemi şansı derler ya :)



So in the morning as soon as i pulled out paper towels beneath the petals, the minimal 3D dimension immediately gone and petals fall down onto the cake surface. What a pity :( 
But in the end, decorating a cake or cookie is a total therapy.
And i was still so pleased with the colors, the tall appereance and the taste of our birthday cake. Though my friends keep saying i am so skillful in this, still i believe that my skill and knowledge is no bigger than a single sand in the ocean. I have a long long way to go. And the more i am involved, the more appreciate the people who have this profession.
Ama olmadı. Sabah kağıt peçeteleri taç yaprakların altından çeker çekmez yapraklar pastaya yapıştı. Aranjman aniden 2 boyuta indi. Ne acı :(
Fakat sonuç olarak, pasta ve kurabiye süslemek tam anlamıyla bir terapi.
Ve ayrıca bu pastanın renklerinden, yüksek görünümünden ve tadından şahsım adına memnun kaldım. Arkadaşlarım bu konuda ne kadar yetenekli olduğumu söylese de; benim yetenek ve bilgim koca okyanustaki bir kum tanesi kadar bile değil. Daha çooıkkk uzun bir yolum var. Ve her gecen gün daha fazla deneme yaptıkça, bu işi profesyonel olarak yapan insanları daha da çok takdir ediyorum.


And on top of that, the more important thing is i have a wonderful husband, a wonderful sister, a wonderful family and wonderful friends. God thanx ! 
It is more meaningful to meet every time and share the joy of our lives.
Besides, mine and my sister Handan birthdays are 2 days in consequent. I am so glad to celebrate our birthdays together as we used to do until now and i know this will be forever;
H & H
Unuttum sanmayın. Bu pastanın asıl anlam ve önemi, kimler için yaptığım. Muhteşem bir eşim, muhteşem kardeşlerim, muhteşem ailem ve muhteşem dostlarım var benim; şükürler olsun ki.
Her defasında geleneksel olarak buluşmak ve kutlamak daha da anlamlısı.
Ayrıca benim ve Handan ın doğumgünlerimiz arasında yanlızca 2 gün var. Simdiye kadar hep birlikte kutladık ve bundan sonra da öyle olacak;
H & H


2 comments:

  1. Oncelikle mutlu yaslar !! Esinizle ve mutlu ailenizle her dem birlikte ve huzulu gecsin yeni yasiniz.. Bence katedilen yol her yapilan calismada hissediliyor.. Bu calisma cok emek ve bolca olumlu enerji gonderilerek yapilmis.. Bence sabahki manzara bile bu enerjiyi golgeleyemez.. Ellerinize saglik diyor ve sanal bir dilim rica ediyorum.. sevgiler xxx

    ReplyDelete
  2. Hahahaha, online tat ve koku göndermenin icat edileceği günü ben de sabırsızlıkla bekliyorum !! :) Öncelikle blogumuma bırakılan ilk yorum icin cok tesekkurler. Dahası güzel dilekleriniz, pozitif enerjiniz, inceliğiniz icin ayrıca tesekkurler :) I' ll keep working hard ;)

    ReplyDelete