4/29/13

MY BEAUTIFUL & BELOVED FRIEND 
İNCİ' S BIRTHDAY 
Actually i am a bit ashamed of posting this cake, since it is a lot far away from perfection :( I made the gumpaste flowers almost 1 week ahead, but unfortunately the cake itself was a last minute goal. Due to the tight schedule of this birthday week, i could not even promised my dear friend İnci that i will do it. Although she insisted me too much not to do a single thing, i started baking at 8:00 p.m and time-wise finished at 4:30 a.m in the morning. I had to pronounce "time-wise finishing", cos' it was not pratically finished in my mind. There were still lots of decorations to do on the cake, but i was so tired and sleepless, time was up, so i hade to stop somewhere.
My poor cold ganache coating also had been trapped with the counter lights and the surface of the cake seems to have lots of craters :) There are indeed lots of how-to errors in this, but at least i am glad to see how this strawberry banana vanilla cake dishes had been swept by the friends and how amazing compliments i received from my dear İnci, Yeşim, Ebru, Fatma and Handan :))
Aslında bu pastayı post ettiğim için kendimden biraz utanıyorum, çünkü mükemmellikten oldukça uzak bir pasta oldu bu:( Şeker hamuru çiçekleri nerdeyse 1 hafta önceden planlayıp yapmıştım, ama pastanın kendisi son dakika golü oldu. Kutlu doğum haftamızın yoğunluğu itibariyle, İnci ye pastasını yapacağıma dair söz bile veremedim. Bana her ne kadar en ufak birşey yapmamam için ısrar ettiyse de; akşam 8 de pişirmeye başladım ve sabah 4:30 da zamansal olarak bitirmek zorunda kaldım. Zamansal diyorum, çünkü hayalimdeki pasta aslında daha bitmemişti. Hala pasta üzerinde yapacağım onlarca rotüş ve dekorasyon vardı, ama çok yorulmuştum, çok uykusuzdum ve mecburen bir yerde bıraktım. Bir yanda hazırlayıp soğutmaya bıraktığım çikolatalı ganaj kreması, ben hala pasta katlarının arasını düzeltmeye çalışırken iyice soğuyup sıvanamayacak hale geldi ve sonuçta bu ters ışıkların da azizliğine uğrayıp pastama kraterli bir yüzey kazandırdı:) Bundan başka bir sürü yapım yanlışı da yok değil pastada, ancak doğumgünü kahvaltısı sonrasında bile bu çilekli muzlu vanilyalı pasta tabaklarının silinip süpürülmesi beni ziyadesiyle memnun etti. Karşılığında sevgili İnci, Yeşim, Ebru, Fatma ve Handan dan aldığım iltifatlar da cabası :)









But of course the cake is a little detail indeed. The most important thing is my dearest friend İnci has turned out a new age on 20th April and we were all together celebrating her birthday as usually we do since the last 12 years! Yes, it' s been 12 years since i met her and we were never been apart. And i thank God for gifting me such a precious friendship and humanity which i would like to have till the end of time.
HAPPY BIRTHDAY MY BELOVED PRINCESS İNCİ, MAY GOD GIVES YOU ALL THE HAPPINESS, HEALTH AND WEALTH WHICH YOU DESERVE MORE THAN ANYONE ON EARTH !!!
Pek tabi ki bugünün anlam ve önemi itibariyle pasta çok ufak bir ayrıntıydı. En önemlisi biricik dostum İncim 20.Nisan da yeni yaşına girmişti ve biz de son 12 senedir olduğu gibi yine doğumgününü kutlamak üzere hep birlikteydik! Evet, onu tanıyalı tam 12 sene oldu ve biz hiç ayrı düşmedik. Allah a bu güzel insanı ve dostu bana hediye ettiği için tekrar şükrediyorum, ve sonsuza kadar da benimle olmasını umuyorum.
İYİ Kİ DOĞDUN BİRİCİK PRENSESİM İNCİM, ALLAH TAN SANA HAKETTİĞİN MUTLULUĞU, SAĞLIĞI VE REFAHI VERMESİNİ DİLİYORUM !!!

No comments:

Post a Comment